5/12/08

Un grup de catalans a Xalapa

Programa d'intercanvi acadèmic i cultural
Alumnes del Col·legi "Octavio Paz" de Barcelona a Xalapa
[Ens fem ressò de la notícia publicada per la Secretaría de Educación del govern de l'Estat de Veracruz]:
El secretari d'Educació, Víctor Arredondo, va rebre a les instal·lacions de la dependència al seu càrrec a mestres i alumnes del Col·legi "Octavio Paz" de Barcelona, Espanya, que formen part d'un programa d'intercanvi acadèmic i cultural amb l'Escola Pràctica Annexa a la Normal Veracruzana.
El titular del ram educatiu en l'Estat va conviure amb 14 estudiants catalans del cinquè i sisè grau, que durant una setmana tindran oportunitat d'enfortir vincles culturals amb alumnes xalapeños i conèixer el sistema educatiu impulsat pel governador Fidel Herrera Beltrán, encapçalat pel secretari Arredondo.
En acudir a les instal·lacions de la Secretaria d'Educació de Veracruz (SEV), els estudiants van conèixer els projectes detonadors que té la dependència en pròpia veu del funcionari estatal. D'aquesta manera, va abundar sobre el projecte VASCONCELOS -anomenat així per l'interès que va tenir aquest secretari d'Educació per apropar l'educació i cultura a la població més necessitada-, el qual van tenir oportunitat de conèixer a fons a través d'una demostració in situ.
Els estudiants espanyols, a invitació del secretari Arredondo, es van endinsar al món de la nova tecnologia educativa que s'aplica en Veracruz a favor dels nens de zones marginades, en conèixer com funcionen els Vehicles Vasconcelos, on van enviar una salutació interactiva als nens de l'entitat.
Aquest programa d'intercanvi va iniciar en 1996 amb la visita d'estudiants del Col·legi "Octavio Paz" a la ciutat de Xalapa, on van ser rebuts i atès per autoritats i estudiants de l'Escola Pràctica Annexa a la Normal Veracruzana, va explicar la directora de la Benemérita Escola Normal Veracruzana "Enrique C. Rébsamen", Marcela Acosta Hernández, que va subratllar els bons resultats que s'han obtingut, ja que s'incrementa el bagatge cultural dels estudiants.
Aproximadament cada dos anys es realitza l'intercanvi d'estudiants destacats, alternant la seu del país, és a dir, va detallar la directora, una ocasió acudeixen estudiants catalans a Xalapa i en la següent oportunitat són els alumnes xalapeños els que viatgen a Espanya.
Durant la setmana que dura la seva estada, els joves s'integren a les activitats quotidianes dels estudiants amfitrions i compleixen amb una agenda per conèixer els principals punts turístics.D'altra banda, després de destacar el suport rebut per la SEV, i les aportacions de la Direcció de la Benemérita Escola Normal Veracruzana "Enrique C. Rébsamen" i l'Universidad Veracruzana per a aquest intercanvi, el director de l'Escola Pràctica Annexa a la Normal Veracruzana, Norberto Santiago Cruz, va indicar que ambdues institucions educatives tenen en els seus plans d'estudi punts on es reforça la història i relació entre ambdós països, a través de la literatura, pintura i música.
Finalment, la directora del planter català, Ana Senna Calabuig, va agrair les atencions prestades per funcionaris i docents veracruzanos, doncs d'aquesta forma es valoren aquest tipus de programes d'intercanvi i es compleix amb l'objectiu d'estrènyer llaços entre les cultures.
El secretari Arredondo va obsequiar cada un dels visitants un paquet de llibres representatius de la Història de Veracruz.


No hay comentarios: