25/1/09

El ressó de la notícia...

Publicat a La Crónica de Hoy. Dissabte 24 de gener del 2009

<<Exposen el millor de l'art abstracte català a Mèxic

La mostra Pintors catalans a Mèxic, conformada per 41 obres, és una selecció representativa de l'art abstracte d'Espanya del període 1970 a 2008, el fil conductor del qual és la intensa recerca per la innovació, experimentació i el plaure per trobar formes visuals que reflecteixin espiritualitat i emocions, assegura l'artista Arcadi Artis.
En l'exposició es presenten obres de 10 artistes: Joan Miró, Antoni Tàpies, Josep Guinovart, Josep Bartolí, Antoni Peyri, Joan Hernández Pijuan i Daniel Argimón, a més de mexicans amb ascendència catalana com Alberto Gironella i del mateix Arcadi Artis. Està composta per pintures, dibuixos, gravats, litografias i collages i s'exhibeix en el "Centro Cultural de España".
L'essència de les obres exhibides és el plaer per l'avantguarda, de saber quin serà el resultat de la conjugació de la naturalesa i la visió del món de cada artista sense limitacions. "Els catalans tenen pocs prejudicis i es deixen portar per les seves emocions i percepcions", agrega el pintor Arcadi Artis.
Però també demostra la relació de Mèxic i Espanya mitjançant aquest corrent de l'art que influeix de manera important en la plàstica contemporània del nostre país i al món. "Tàpies té forta influència des dels anys 50 i 60 del segle i encara és considerat com una avantguarda a la pintura".
Sobre això, la consellera cultural de l'Ambaixada d'Espanya a Mèxic va assenyalar que aquesta explosió de creativitat va creuar fronteres catalanes i va posar la llavor d'una tendència en noves generacions. Va recordar que la primera exhibició de Pintors catalans a Mèxic es va oferir en la passada edició del Festival Internacional Cervantino a Guanajuato, on Catalunya va ser la regió convidada d'honor.
Va anunciar que la mostra serà itinerant al país i el març es traslladarà Querétaro, Aguascalientes, Oaxaca i Chihuahua.
De les 41 obres que es presenten, 36 pertanyen a la Galeria Pecanins i van ser curades per Américo Sánchez.
La mostra s'exhibeix en el Centre Cultural d'Espanya, a Guatemala 18, enrere de Catedral. Entrada lliure>>.

No hay comentarios: