6/9/09

Notícia del dia...

Encén Espinosa el 'Foc del Bicentenari'
En una cerimònia efectuada a Palau Nacional, la clavades va encendre el pebeter que dóna peu a les celebracions de l'aniversari 200 de la Independència de Mèxic.
.
Diumenge 06 de septiembre de 2009
La clavadora mexicana Paola Espinosa, campiona mundial a Roma 2009, va encendre el pebeter del Foc del Bicentenari per donar inici amb les celebracions del Bicentenari de la Independència i el Centenari de la Revolució Mexicana.
A la cerimònia efectuada a Palau Nacional, la clavadora multimedallista mundial va rebre de mans del president de Mèxic, Felipe Calderón, la torxa del Foc del Bicentenari.
El recorregut de la flama va iniciar en el Monument al Angel de la Independència pel llegendari i màxim medallista olímpic, l'ex clavador Joaquin Capilla, que va lliurar el primer relleu a un dels esportistes concentrats al CNAR.
El trajecte de la torxa va passar per 32 joves que van representar el mateix nombre d'entitats federatives del país i l'últim va lliurar la flama a la subcampiona mundial d'Atletisme Sub 18, la Mexiquense Yanelli Caballero, que juntament amb el paralímpic Mauro Màxim de Jesús van entrar a Palau Nacional. Previ a l'encesa del Foc del Bicentenari, que recorrerà a partir d'aquest dilluns tots els estats del país, va parlar el secretari de Governació, Fernando Gómez Mont, qui va ressaltar els valors que tenen aquests festes.
Per la seva part el president Felipe Calderón va felicitar als tres esportistes en actiu i Joaquín Capilla per ser part de l'inici d'aquestes festes amb el Foc Bicentenari, que és un símbol i emblema de la valentia del poble mexicà.
Per la seva banda, la monarca mundial en clavats, la bajacaliforniana Paola Espinosa, va dir sentir-se contenta per formar part de les celebracions i va comparar l'encesa del Foc Olímpic amb la flama del Bicentenari, però amb un matís patriòtic. "Em sento contenta de ser part de les celebracions del Bicentenari, l'encesa del Foc Olímpic és una tradició entre els esportistes i ara el Foc del Bicentenari representa el símbol de tot el país", va afegir. Va reconèixer la importància que Mèxic s'hagi forjat amb ideals de grans herois ia les noves generacions, com els esportistes, els toca posar la seva part. "Fem un balanç del que hem fet en 200 anys d'història, els esportistes tenim l'orgull de ser mexicans, com a joves hem de transcendir per Mèxic", va comentar.
.
Després, tant Paola Espinosa com Felipe Calderón van encendre la torxa i l'esportista va arribar a un costat de Palau Nacional per encendre el pebeter del Foc Bicentenari.

No hay comentarios: