1/8/13

Fins el 28 d’agost de 2013

L'Aula Clavijero de Xalapa
acull  El plaer de veure
recors del guionista i director català
en Josep Bigas i Luna






El Cinema Club de la Universitat Veracruzana (UV), organitzat pel Departament de Cinematografia, realitza el cicle cinematogràfic ambel nom de “El plaer de veure” dedicat a l'obra i figura del realitzador català recentment mort en Josep Joan Bigas Luna.

Les projeccions tindran lloc a partir del proper dilluns 05 d'agostde 2013  i continuaran en el següent ordre:
Caniche (1979), es projectarà aquest dimecres 7 de agost;
 Angoixa (1987), programada per al dilluns 12,
Les edats de Lulú (1990), dimecres 14;
Pernil, pernil (1992), a projectar el dilluns 19,
La teta i la lluna (1994), dimecres 21,
La cambrera del Titanic (1997), dilluns 26,
Son de mar (2001), el dimecres 28.

L'esmentat Cicle que  porta per títol “El plaer de veure” es projectarà a l'Aula Clavijero, ubicada al carrer Juárez número 55, a la zona centre de Xalapa. L'entrada es gratuïta.

Originari de Barcelona, ​​Catalunya [Europa] on va néixer el 19 de març de 1946, Bigas Luna va destacar per una indeclinable tendència cap l'erotisme, del que donen fe diverses realitzacions que van resultar polèmiques en el seu moment.

Se'l considera tot un descobridor de talents en l'actuació, i almenys dos d'ells   -Penélope Cruz i Javier Bardem-    han aconseguit notòria celebritat en el competit context de la cinematografia nord-americana.


Guionista i director, Bigas Luna va cursar la carrera d'Arquitectura, sense concloure-la, i la seva irrupció en el món de la cinematografia es va donar a través de la fotografia, el disseny i la plàstica. Va morir el passat 06 d'abril a Tarragona, d’un càncer.

No hay comentarios: