27/11/09

Important reconeixement...

Les Autoritats culturals de Mèxic feliciten a Ramon Xirau per Premi Octavio Paz


Publicat a el Pueblo en línia
Dimarts 26 novembre 2009

Les Autoritats culturals de Mèxic van felicitar el dia 25 a l'escriptor mexicà d'origen català Ramon Xirau per haver obtingut el IX Premi Internacional Octavio Paz de Poesia i Assaig.

En un comunicat, el Consell Nacional per a la Cultura i les Arts (CONACULTA) mexicà va informar avui que el guardó reconeix la trajectòria d'un autor consagrat a l'ofici del pensament i de l'escriptura.

El Premi de Poesia i Assaig Octavio Paz s'atorga des de 1988 a una figura rellevant de les lletres en català, castellà i portuguès. El reconeixement, conferit per la Fundació Amics de Octavio Paz, està dotat amb 100.000 dòlars i és considerat un dels més importants de la llengua espanyola.

El CONACULTA va assenyalar que el jurat va estar integrat pel poeta Pere Gimferrer, guanyador de l'edició anterior, l'escriptor Adolfo Castañón i els poetes Malva Flores, Sergio Mondragón i Enrico Santi.

Ramon Xirau va arribar exiliat a Mèxic el 1939, tres anys després va ingressar a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), on va obtenir el mestratge i el doctorat en Filosofia.

Des de 1973 és membre del Colegio Nacional de Mèxic, així com a investigador emèrit de la UNAM i membre de l'Acadèmia Mexicana de la Llengua. Entre les seves obres figuren "Durada i existències", "Sentit de la presència", "El pèndol i les espiral", "Paraula i silenci" i "Mite i Poesia".


+INFORMACIÓ:
Cataluña desde los trópicos. Las letras catalanas del exilio en México. Ramon Xirau. [Clik aquí]
Ramón Xirau (Catalunya, 1924) [Clik aquí]


No hay comentarios: