12/1/10

Retall de premsa...

Catalunya s'acosta a Mérida
Exposen el paisatge i el menjar d'aquesta autonomia espanyola

Yucatan a la Mano.com
Publicat el dilluns 11 de gener de 2010

Que els yucateco coneguin una mica més de Catalunya és l'objectiu de les II Jornades de Cultura Catalana que a partir de demà portarà al cap al Casal Català.
L'esdeveniment s'inaugurarà a les 9 p.m. amb l'exposició de cartells "La festa d'un poble: Olot (Girona)", que van ser donats per l'ajuntament d'aquesta ciutat. Les imatges capturen moments de les desfilades de gegants i capgrossos que atreuen a turistes de tot el món. Estarà oberta fins el dilluns 18.

Del dissabte 16 -a les 8 pm- al divendres 22 a Habemus Galeria es presentarà la col·lecció "Paisatges de Catalunya" que consta de quadres de xocolata elaborats per Jordi Ferrer i Salgueda, integrant d'una família amb 100 anys de tradició pastissera a la Pastisseria Ferrer, al centre d'Olot i referència obligada per al visitant per les seves delícies.

Jordi ha guanyat diversos premis mundials, el més recent per elaborar una xocolata amb la forma de l'estadi Nou Camp de Barcelona. Les figures que portarà a Mèrida plasmen paisatges de la geografia catalana.

"Obres d'art efímer"
Josep Ligorred Perramon, president de Casal Català Península de Yucatán, convida al públic en general a apreciar aquestes creacions, algunes de les quals s'elaboraran al local de l'associació. "Són veritables obres d'art, art efímer amb el qual (Jordi) li ha donat la volta al món. Les seves obres han arribat fins i tot a Nova York ".

Durant la seva permanència a Mérida el xef impartirà un curs de pastisseria catalana a forners i rebosters de la regió. Els participants aprendran a realitzar, per exemple, "pa de pessic (pan de pellizco)", molt apreciat pel seu sabor, a base d'ametlles i pinyons.

També s'elaboraran panellets, un dolç tradicional de la festa de Tots Sants. "És com el pa de morts que s'elabora a Mèxic en el Dia dels Difunts", explica Josep.

I també es mostrarà la manera d'elaboració dels coques de Sant Joan, semblant a un pastís i decorat amb fruita cristal·litzada.
Josep Ligorred precisa que el curs de pastisseria és l'únic esdeveniment que no estarà obert al públic en general, sinó només a integrants del gremi forner. El taller es oferirà a la Panificadora Montejo.

A més, en el marc de les Jornades de Cultura Catalana es farà la tradicional paella de Germanor, en la qual totes les persones que ho desitgin podran gaudir dels sabors de la gastronomia catalana.
Es servirà durant un dinar que començarà a les 2 de la tarda, es convida a portar la seva pròpia ampolla de vi.

La quota de recuperació és de $ 150 per persona. Se suggereix reservar lloc al telèfon 925-11-55 .- Jorge Iván Canul EkEn context
Casal Català - Jornades
Josep Ligorred Perramon indica que a l'Estat viuen 60 persones nascudes a Catalunya.
Acceptació
Davant la bona resposta a les primeres jornades, es va decidir efectuar una altra vegada. En la primera es va convidar a participar a mestres i alumnes de les universitats de Tarragona i Barcelona.
Seu Casal Català, número 187 del carrer 14 entre 23 i 25, García Giner. Habemus Galeria, 101-E del carrer 11 entre 20 i 22, Mèxic Nord.

No hay comentarios: