23/3/11

Premsa...

.


Oferirà Max Sunyer
vetllada jazzística en aquesta capital




Publicat a SDPnoticias.com
Dimecres 23 de març del 2011

Mèxic, 23 Mar (Notimex) .- El reconegut guitarrista espanyol (català) Max Sunyer, que s'ha presentat a importants fòrums de diversos països, oferirà un concert jazzístic, que inclourà el millor del seu repertori musical, el proper divendres, en un club ubicat al Centre Històric, d'aquesta capital. En conferència de premsa realitzada avui, Sunyer va dir sentir-se molt content de poder tocar per primera vegada en aquest país i oferir la seva música, que des dels 16 anys escrivia, gràcies a la inspiració d'un grup mexicà de principis dels anys 70.

"La majoria dels temes que interpretarem són peces pròpies, que al llarg de la meva carrera he escrit, ja tinc 64 anys d'edat i als 16 ja començava a fer música amb una influència d'una banda mexicana, ja que en aquesta dècada només es escoltava en anglès. Per a 1970 vaig gravar el meu primer disc i estic molt content de ser aquí ", va assegurar el també compositor.

Va manifestar que la seva música surt del context, ja que hi ha una barreja de diverses influències, pel fet que a Catalunya, especialment a Barcelona, ​​és la porta que s'obre a altres països i per tant passen diverses cultures.

"El jazz té això de tenir llibertat, neix d'una melodia harmoniosa i marca el ritme, llavors, la meva música conté aquesta llibertat que es plasma en els temes i que podran escoltar en el concert", va esmentar l'artista.

Va destacar que tocar al costat de músics mexicans com el bateria "Marc" i el baixista "Jaume", és una cosa meravellosa, perquè són virtuosos i fantàstics a l'escenari.

"He de dir que només en uns minuts d'assaig, en tinc prou conèixer el talent d'ells, perquè el jazz és un llenguatge universal que es dóna ràpid, i aquesta rapidesa el tenen els músics mexicans que són excepcionals", ha assenyalat Sunyer.

Nascut el 1947 a la localitat catalana de la Pobla de Massaluca es va iniciar en la música a l'edat de 14 anys estudiant solfeig i prenent la guitarra elèctrica com a instrument de capçalera.

El 1964 va començar professionalment en la música, tocant en orquestres i influenciat per la música de jazz. A finals dels 60 va cursar guitarra clàssica ia principis es va iniciar en formacions de jazz i rock progressiu. Aquesta etapa va revolucionar la música a Barcelona dins de l'estil de "La Música Laietana". El seu primer disc va ser amb el grup Vèrtex, el 1970, dirigit per Josep M. Vilaseca, projecte efímer de rock progressiu.

NTX / LGZ / AQF / NMN

.

No hay comentarios: