9/5/11

La premsa diu que...

.
Saluda Mèxic jornades de cooperació
de la Universitat Ramon Llull
Publicat a SDPnoticias.com
Diumenge 08 de maig del 2011
L'ambaixador de Mèxic a Espanya, Jorge Zermeño, i el rector de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), José Narro, van encapçalar avui la VII Jornada de Cooperació de la Universitat Ramon Llull a Barcelona , dedicada aquest any al seu país.

La VII Jornada de Cooperació, organitzada per la Càtedra UNESCO d'Educació, Desenvolupament i Tecnologia de la Universitat Ramon Llull, coincideix amb que aquest 10 de maig es compleixen 20 anys des que el Parlament de Catalunya va aprovar el 1991 la creació de la institució.

Per celebrar aquest aniversari, la Universitat organitza aquest acte que alhora iniciarà una sèrie d'esdeveniments commemoratius que es perllongaran fins a mitjans de 2012.

En l'acte, l'ambaixador Zermeño va realitzar una presentació sobre la situació política i econòmica de Mèxic i va destacar les oportunitats que en matèria de comerç i inversió hi ha entre el país llatinoamericà i Catalunya (comunitat la qual capital és Barcelona).

Va recordar els vincles que uneixen els mexicans amb els catalans, entre ells alguns episodis històrics com l'acollida d'exiliats catalans a Mèxic durant la Guerra Civil.

Va esmentar importants inversions catalanes a Mèxic en el sector bancari i en infraestructura, el potencial creixement dels fluxos comercials en ambdós sentits, i els nombrosos convenis de col.laboració i intercanvi acadèmic entre institucions educatives de Mèxic i Catalunya.

El rector de la UNAM, José Narro, va inaugurar la jornada amb la conferència "L'educació i la ciència en la integració d'Iberoamèrica", en què va destacar els avenços tecnològics importants en matèria d'educació i salut.

No obstant això, va aclarir que també és cert que el segle XX ha comportat seriosos problemes de desigualtat social a nivell mundial, situació de la qual Mèxic, indubtablement, no està exempt.

"És precisament per la via de major educació, innovació i tecnologia, com poden enfrontar-se els insostenibles nivells de concentració de riquesa i els elevats índexs de pobresa que s'observen a Amèrica Llatina", va recalcar.

Tant Zermeño com Narro van coincidir en la importància de concentrar esforços i recursos en els joves, col.lectiu que pateix més que qualsevol altre sector els efectes de la desacceleració econòmica mundial.

NTX / CMP / SBE /

No hay comentarios: