24/5/09

Ha estat actualitat...

Perfil: Lolita Bosch
És llicenciada en filosofia per la Universitat de Barcelona, té un diplomat en escriptura creativa de la Societat General d'Escriptors Mexicans i un postgrau en lletres de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic


Publicat a El Universal Ciutat de Mèxic
Dissabte
23 de maig de 2009

Lolita Bosch va néixer a Barcelona el 1970, però ha viscut a Albons (Baix Empordà), Estats Units i l'Índia i durant 10 anys a Ciutat de Mèxic.

És llicenciada en filosofia per la Universitat de Barcelona, té un diplomat en escriptura creativa de la Societat General d'Escriptors Mexicans i un postgrau en lletres de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic.

Escriu, a la vegada, en català i castellà. I la seva obra ha estat traduïda al polonès, l'alemany i l'anglès. També ha publicat literatura infantil i juvenil, gèneres amb els que ha obtingut diferents premis.

El 2004 va guanyar el "Òmnium Cultural d'Experimentació Literària", el 2006 va ser elegida Nou Talent FNAC i el 2009 ha estat finalista del Premi "Salambó" a la millor novel la editada en català i el Premi Fundació Lara de Novel la a la millor novel la editada en llengua espanyola.

El 2007, a més, va dirigir a Barcelona el festival literari Fet a Mèxic. Dóna cursos de pensament i creació de novel la contemporània amb un mètode propi, tant a Barcelona com a Mèxic.

Col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació, com El País, La Vanguardia, El Periódico, Letras Libres i El Universal.

En els darrers anys ha publicat: Això que veus és un rostre (CCG Edicions, 2005), Elisa Kiseljak, (La Campana, 2005), Tres historias europeas (Caballo de Troya, Debolsillo, 2006), La persona que fuimos (Literatura Mondadori, 2006 / Empúries, 2006), su antología personal de literatura mexicana Hecho en México (Literatura Mondadori, 2007), Insólita ilusión, insólita certeza (Literatura Mondadori, 2007 / Empúries, 2007), Una: la historia de Piiter y Py (Almadía, 2008), La familia de mi padre (Literatura Mondadori, 2008 / Empúries, 2008. ), Japón escrito (autoedición, Barcelona, 2008.) y Esto que ves es un rostro (Sexto Piso, 2009.)

En l'actualitat treballa en una nova novel la que apareixerà el 2010 en Literatura Mondadori en castellà i Empúries en català. I prepara un nou encontre literari.

No hay comentarios: