11/6/09

Ressò de premsa local...

Pintors catalans a Mèxic
S'exposa a Veracruz
Dimecres 10 de juny de 2009
Redacció / Diario de Xalapa Xalapa, Veracruz .- Un conjunt de 41 obres que inclouen pintures, dibuixos, gravats, litografies i collages de deu artistes es mostra a partir d'avui en l'exposició Pintors catalans a Mèxic, en el marc de la Setmana Cultural Espanya-Mèxic. La inauguració es realitzarà a les 20:00 hores al Centre Cultural Casa Principal.
En aquesta exposició s'evidencia l'estret vincle entre Catalunya i Mèxic, va expressar la consellera cultural de l'Ambaixada d'Espanya a Mèxic, Dolores Ríos, qui va afegir que sens dubte, la mostra representa una època d'innovació que va creuar fronteres i va influir a noves generacions de artistes.
Alguns dels artistes que participen en aquesta extraordinària exposició, va recordar Rios, van arribar a aquesta nació amb la que hi ha una història comuna de trobades, "van exposar les seves obres, van crear aquí i consolidar una relació artística que intenta captar aquesta mostra".
Amb el suport de l'Ambaixada d'Espanya a Mèxic i la Conselleria Cultural de l'Ambaixada, el Govern de l'Estat presenta Catalans a Mèxic que permet recórrer diferents moments de la pintura catalana contemporània, de l'avantguarda i la pintura informalista, en obres de Joan Miró , Antoni Tàpies, Josep Guinovart, Josep Bartolí, Antoni PEYRI, Joan Hernández Pijuan i Daniel Argimón.
També s'exhibeixen obres d'Alberto Gironella i Arcady Artís, descendents de catalans, i del català naturalitzat mexicà Jordi Boldó, l'expressió té en aquesta selecció d'obres un alt significat artístic.
Cal fer esment que aquesta exposició es va presentar en la passada edició del Festival Internacional Cervantino, a Guanajuato, a fi de commemorar l'extraordinària aportació a l'art i la cultura de Catalunya, convidat d'honor a aquest festeig.
L'artista Arcady Artís, qui exhibeix tres peces, va afirmar en les anteriors presentacions que la relació entre Catalunya i Mèxic es va viure de manera intensa durant la segona meitat del segle XX, "tant, que els llaços que ens uneixen es van convertir en un referent de les manifestacions culturals, resultat del fenomen migratori de l'època ".
Catalans a Mèxic és una selecció d'obres gestuals, matèriques, amb una preocupació per transmetre una emoció i un sentiment, vostè es podrà admirar gratuïtament a Mario Molina 315, al Centre Cultural Casa Principal, de dimarts a diumenges de 10:00 a les 19:00 hores. Publicitat

No hay comentarios: