10/10/09

La premsa ens diu...

Justícia recuperarà l'honor de Lluís Companys
Juntament amb la Generalitat de Catalunya reclamaran la nul.litat del judici que el va condemnar a mort durant la dictadura.
.
.
Publicat a Público.es
dijous 08 d’octubre de 2009
Publicat a La Memoria Viva
Dijous 08 d’octubre de 2009
.
EFE - Barcelona - 08/10/2009 19:59 El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, i el conseller de Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, Joan Saura, viatjaran la setmana que ve a Mèxic per assistir a l'acte de lliurament del document de reparació i reconeixement de la figura de Lluís Companys a la seva néta Maria Lluïsa Gally.
.
En un comunicat, la Generalitat ha informat que l'acte de lliurament (a les 20.00, hora de Mèxic; les tres del matí a Espanya) es farà a Mèxic per exprés desig de la néta de l'expresident català, que viu a la capital del país.
.
Gally i el govern català van demanar aquest document de reparació a l'octubre, durant una reunió amb el llavors ministre de Justícia Mariano Fernández Bermejo, una declaració que va ser aprovada el gener d'aquest any. No obstant això, l'objectiu final de la néta de Companys i de l'executiu català és aconseguir la nul.litat del judici sumaríssim que va condemnar a mort l'expresident de la Generalitat.
.
El 15 d'octubre Saura tornarà a Barcelona per participar en la reunió extraordinària del Govern durant la qual s'aprovarà l'acord per reclamar la nul.litat del judici a Companys, afusellat el 15 d'octubre de 1940. D'acord amb la Llei d'enjudiciament criminal, l'òrgan competent per conèixer el recurs de revisió i per declarar la nul.litat de la sentència impugnada és el Tribunal Suprem.
.
.

No hay comentarios: