1/10/09

Pintors catalans Universals

Remei Varo i Uranga
Una pintora catalana vinculada amb Mèxic

Aquest dimecres 30 setembre 2009 ha publicat el poeta aragonès Jesús Jiménez Domínguez un article en el qual ens recorda la figura i obra d'aquesta catalana. Reproduirem aquest interessant article:


Obra plàstica de Remei Varó
Remei Varó va néixer a Anglés (Girona) el 1908 i va morir a Mèxic el 1963. El 1933 coneix a Barcelona al que serà el seu segon marit, el poeta surrealista francès Benjamin Peret, i s'integra en el grup surrealista català.

Degut a l'esclat de la Guerra Civil, viatja el 1937 a París en companyia del seu marit, que l'introdueix en l'ambient surrealista parisenc i li presenta a André Breton, Max Ernst i Joan Miró.
.
Creació de les aus, Remei Varó (1958)

Per la invasió de França per les tropes alemanyes, trasllada la seva residència a Mèxic el 1941, integrant-se en l'important grup d'artistes surrealistes allà reunit. Entaula una sòlida amistat amb la pintora anglesa Leonora Carrintong. Participa en les exposicions "Firts Papers of Surrealisme" (1942, Nova York) i "Le Surrealisme" (1947, galeria Maeght de París) i el 1956 realitza la seva primera exposició individual a Mèxic amb la que aconsegueix un gran reconeixement de públic i crítica , començant a ser considerada una gran figura de la plàstica d'aquell país.

+Informació:

Remei Varo i Uranga [Article a l’Enciclopèdia] [clik aquí]

Web delpoeta Jesús Jiménez Domínguez [clik aquí]

Remei Varo, el seu temps i el nostre [clik aquí]

Surrealisme català a Mèxic [clik aquí]


Remei Varo de DistantMirrors

No hay comentarios: