12/4/09

XX anys sense Dalí

Recordant la notícia:
Diari de Querétaro del 25 de gener de 2009
Article de Margarita Lladre
Querétaro .- Excèntric i genial, poques coses es comparen amb veure de prop un quadre original d'aquest pintor nascut el 1904. Salvador Dalí complirà aquest 2009 cent cinc anys d'arribar al món, encara que el seu cos va deixar d'existir el 23 de gener de 1989. Els mexicans vam veure les imatges de l'artista en el seu llit de l'hospital Comarcal de Figueres (Girona) aquell any; escoltem la criticada entrevista que Jacobo Zabludovsky li va fer el 1971. I quan va morir, cantem el poperos tema que el grup Mecano li va escriure "E-un-geni Salvador Dalí". A 20 anys de la seva mort, o 105 d'haver nascut, Dalí és més vigent que mai.
Segons informació de diaris espanyols, les celebracions es van centrar principalment en dos esdeveniments: la publicació de tres llibres sobre ell i l'exposició del famós quadre conegut com "Els rellotges tous-La persistència de la memòria-", en préstec del Museu d'Art Modern (MoMa) de Nova York, per primera vegada a Espanya. També es ventili el decomís de desenes d'obres falsificades que serien venudes com a originals.
Segons una nota de l'AFP, els agents de la INTERPOL van informar en un comunicat que van trobar 81 peces, la majoria imitacions. No obstant això, s'investiga si 12 d'elles podrien ser dissenys autèntics del genial artista català que havien estat robats.
Almenys, va explicar la policia, els arxius d'Interpol contenen denúncies d'obres idèntiques sostretes a Espanya, Bèlgica, França i Estats Units. Un informe de la Fundació Gala-Salvador Dalí, que gestiona el seu patrimoni, haurà de ratificar si aquestes 12 peces són reals o falses.
Les forces de seguretat van detenir a un ciutadà francès com a presumpte autor d'un delicte de falsificació de documents i estafa.

No hay comentarios: