1/2/12

Noticies



Catalans amb molta nas
Arriba la mostra de vins d'aquesta regió, amb un concurs enfocat a reconèixer els grans talents en l'apreciació vinícola






Dimecres 01 febrer 2012
Rubén Hernández i Alejandra R. Barragán
El Universal


La trobada amb les grans expressions dels vins de Catalunya, així com l'impuls per descobrir els grans talents a Mèxic per apreciar les seves virtuts marquen l'essència de la 4 ª. Mostra de Vins Catalans, que es realitzarà en sintonia amb el concurs "El nas de Mèxic 2012", el proper 3 de febrer a la Universitat Anáhuac del Nord.

Mostra de vins, conferències, tasts magistrals i la realització del certamen oberts no només a professionals, sinó a tots aquells interessats en demostrar les seves virtuts d'apreciació organolèptica del vi, integren aquesta jornada de plaers sensorials, sota la direcció de Josep Baeta, expresident de l'Associació de Sommeliers de Barcelona.

"En aquesta edició, la Mostra de Vins Catalans s'emmarcarà en un nou esdeveniment de més envergadura, Expo Catalunya, que inclourà el concurs" La Nariz de Mèxic "i quatre cates magistrals ofertes per grans coneixedors del vi català mexicans i catalans.

"Destaquen en aquesta mostra la presentació dels gairebé desconeguts vins de Costers del Segre i Empordà, vins de gran qualitat amb un futur prometedor, ja que s'adapten molt bé al paladar i gastronomia mexicana. Tot procedint de zones climàtiques gairebé oposades, aquestes dues denominacions d'origen comparteixen el denominador comú de la gran qualitat dels seus vins, que destaquen per ser vins molt ben coberts, de cos robust, gran complexitat d'aromes i fi paladar ", expressa Baeta en entrevista.


PLAER COMPARTIT

Quant al desenvolupament de l'esdeveniment, adverteix que es presenta en un format de show room. Es podran degustar més de 100 etiquetes diferents ofertes per més de 15 importadors i distribuïdors que representen a més de 30 cellers del territori català.

En relació amb "El nas de Mèxic", expressa que és un concurs amb vocació d'esdevenir un referent a Mèxic. La seva funció és buscar anualment els millors tastadors i coneixedors del vi internacional entre professionals i aficionats del país.

"Com que no inclou proves de servei, únicament de tast i coneixements, és un concurs obert, pel qual no cal ser sommelier per poder participar, només s'exigeix ​​ser bon tastador, amant del vi i la seva cultura. La seva participació es farà en equips de dues persones que podran debatre entre si. El nombre màxim de participants s'estableix en un màxim de 50 equips ", indica.

En el programa de tasts magistrals destaquen "Priorat i Montsant: El tresor de la Licorella i la Biodinàmica", oferta per Josep Baeta, i en la qual es tastaran grans vins d'aquestes regions.

"Penedès, entre la Toscana i Bordeus" serà impartida per Xavi Nolla, actiu sommelier català expert en els vins d'aquesta Denominació, que ve des de Catalunya especialment per aquest esdeveniment. Parlarà de la diversitat del Penedès, on es poden trobar, a més de les varietats autòctones, moltes de les varietats emblemàtiques espanyoles i franceses que s'han adaptat extraordinàriament, gràcies a la gran diversitat de microclimes i sòls que es troben al Penedès.

Altres de les conferències programades són "El cava, bombolles catalanes", i "Les tendències catalanes: grans vins", en la qual s'apreciaran i analitzaran les noves tendències i novetats en l'espectre vitivinícola català.

No hay comentarios: