13/8/14

75è aniversari


La exposició “Catalunya bombardejada” 
Visitable durant el mes d’agost a Mèxic






Ens informa en Bernat Vilaró que la mostra fotogràfica “Catalunya bombardejada” que és una exposició històrica que commemora el 75è aniversari dels atacs durant la Guerra Civil resta visitable durant el mes d’agost de 2014 en diversos indrets de Mèxic 

Així, el Museu de la Ciutat de Mèxic acull l'exposició fotogràfica Catalunya bombardejada, fins a finals d'agost. 

L'itinerari està produït pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, i ens recorda el 75è aniversari d’aquells dolorosos fets contra la població civil, sovint indefensa. 

L'exposició és un homenatge a les més de 5.000 víctimes mortals a Catalunya durant els bombardeigs indiscriminats de les aviacions italiana i alemanya durant la Guerra Civil. 

Una exposició divulgadora que compta amb imatges, textos i objectes originals, que fan palès com afectaren els bombardeigs, quins danys comportaren, quina resposta provocaren entre la població civil i què es pretenia amb aquests atacs sistemàtics. 

L'exposició ja es pot veure en diversos llocs. Del dia 7 fins el dia 12 ha restat visitable al Complejo Cultural Universitario de la ciutat de Puebla, i del 14 al 17 d’agost estarà al Museu de la Ciutat de Mèxic [José María Pino Suárez 30, Centro, Cuauhtémoc, 06060 Ciudad de México, Distrito Federal, Mèxic]. 
El seu horari es de dimarts a diumenge de 10:00 a 18:00 hores. La entrada general val $25.00. Tanmateix hi ha un 50% de descompte presentant la credencial d’estudiant, mestre o INAPAM. Val a dir que els dimecres hi ha entrada lliure i gratuïta. 

Després, del 26 al 31, es podrà visitar al Museo Regional de Guadalajara [Liceo 60 Zona Centro, 44100 Guadalajara, JAL, Mèxic]. El seu horari es de dimarts a dissabte de 09:00 a 17:00 hores i diumenges de 09:00 a 16: 30 hores.

No hay comentarios: