14/10/09

Notícies...


Dos projectes neixen de la trobada amb Mèxic a Sitges



John Hopewell (Variety), Ferran Tomàs (ICIC), Àngela Bosch (CF&TV)

Publicat a Catalan films & tv
Dimarts 13 d'octubre de 2009

El Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha estat el marc de trobada de la indústria audiovisual catalana i mexicana, en la segona missió de l'any que duu a terme Catalan Films & TV. Cal recordar que Mèxic és el territori eix extraeuropeu dins del pla d'activitats del consorci i que, en aquest sentit, al mes de març, una comitiva de productors catalans es va desplaçar fins a Guadalajara, aprofitant la celebració del seu Festival Internacional de Cinema.

En idèntiques circumstàncies ha tingut lloc la trobada inversa, que ha donat com a resultat dues possibles coproduccions: Small Soldiers, amb participació d'Activa Films i la mexicana Open Windows i aquesta mateixa està treballant en el desenvolupament d'El dragón de fuego junt amb Alta Realitat. De fet, aquest darrer projecte ha estat seleccionat per l'ACE PRODUCERS 2010 (Ateliers du Cinéma Européen).

Fins a Sitges es van traslladar sis companyies mexicanes amb projectes en desenvolupament per trobar-se amb quinze companyies catalanes. La jornada es va estructurar en tres sessions, moderades pel corresponsal de Variety per a Espanya, John Hopewell: a la primera es van explicar les especificitats de la indústria audiovisual catalana i dos casos d'estudi; a la segona part es van presentar els projectes i, finalment, la resta del dia es va destinar a reunions personalitzades entre els productors mexicans i els catalans.

* Companyies mexicanes

* OPEN WINDOWS
* 13 LUNAS
* ALBRICIAS PRODUCCIONES
* PHOENIX FILMS
* NUEVO AMANECER
* REALIZACIONES SOL

Companyies catalanes

* A CONTRALUZ
* CANÓNIGO
* EVOHÉ
* ACTIVA FILMS
* WKND
* ALTA REALITAT
* FULL EMOTIONS
* SET MÀGIC
* 4 GATS
* NAVA ENTERTAINMENT
* NOTRO FILMS
* BAUD PRODUCCIONS
* ABSENTA FILMS
* ALTER EGO FILMS

No hay comentarios: