6/10/09

Retalls de premsa ...

Inauguren Márquez i Laporta Centre Solidari a Mèxic
.
.
Rafael Márquez

Publicat a terra.com
Dilluns 05 d'octubre de 2009
El president del Barcelona, Joan Laporta, va demanar a les mares mexicanes aprofitar els Centres Solidaris que la Fundació del club català, que ha establert en Tonalá i El Salto, comunitats marginals de l'occidental estat de Jalisco.
"Demanem a les mares que aquí estan, aprofitar aquest Centre, que serà de gran benefici per a les comunitats marginades", va dir Laporta en assistir a l'obertura del Centre de tonalitats.
Laporta, que va estar acompanyat pel defensa mexicà del Barcelona, Rafael Márquez, va mostrar el seu orgull per presidir un club "que ha pres una decisió molt important, que és el de crear una fundació que ara a Mèxic ofereix suports de salut, i psicosocial per els nens ".
La Fundació del Barcelona inverteix un total 300.000 euros fins al 2010 per al funcionament dels seus centres en les comunitats mexicanes. El dirigent ha confirmat, a més, que la Fundació del club ha fet una donació de 1.5 milions d'euros a la UNICEF per a programes d'ajuda.
Márquez va destacar que l'objectiu d'aquests centres és d'atendre els nens d'una manera integral per millorar les seves oportunitats de desenvolupament i allunyar de la delinqüència. "Intentem allunyar de la delinqüència i atendre'ls de manera integral en salut i desenvolupament. Tenim consultoris per a salut bucal i nutrició, i amb aquests dos centres arranquem un projecte a nivell nacional. Volem, com a mínim, un a cada estat de Mèxic", declarar.
L'obertura del Centre va congregar més d'un centenar de nens, que seran atesos en el mateix, a més d'autoritats del municipi i de l'estat de Jalisco, així com a l'actriu nord-americana Eva Longoria.
El Centre de tonalitats, a la part sud del municipi integrat a al zona metropolitana de Guadalajara, manca de pavimentació en les seves zones d'ingrés i està format per un consultori mèdic, una pista de bàsquet i una cuina. A Mèxic es atendrà a una població d'uns 400 nens d'entre 4 i 15 anys que provenen de famílies trencades a causa dels problemes causats per l'alcoholisme, la desocupació, les xarxes de delinqüència juvenil i el consum de droga.
La majoria dels nens que seran atesos en Tonalá i El Salto provenen de famílies on la mare és el cap de família i el principal sosteniment, per la qual cosa es veuen forçades a deixar els seus fills sols durant el dia.




La Fundació del FC Barcelona i la de Rafa Márquez han inaugurat dos nous centres XICS ubicats a les poblacions de El Salto i Tonalá i que atendrà a uns 400 nens en situació de vulnerabilitat.
.
.
.
Publicat a la web de la Fundació FC Barcelona
dimarts 06 d'octubre de 2009
El FC Barcelona, a través de la seva Fundació, ha inaugurat dos nous centres XICS a Mèxic, fruit de la col laboració iniciada fa dos anys amb la Fundació Márquez Futbol i Cor.
El central del Barça ha exercit de padrí d'aquests dos nous centres, ubicats a les poblacions de l'estat de Jalisco, El Salt i tonalitats.
Presència del president
A més de Rafa Márquez, l'acte d'inauguració dels dos centres XICS ha comptat amb la presència del president del Barça, Joan Laporta, el director corporatiu, Joan Oliver, i la directora general de la Fundació FC Barcelona, Marta Segú, així com Maurici Heredia, director general de la Fundació Rafa Márquez.
400 beneficiaris
Cada un dels centres XICS ajuda a uns 200 nens i nenes d'entre 4 i 15 anys en situació de vulnerabilitat social, a través de programes de suport psicosocial, nutricional, ajuda sanitària i higiene dental, així com a suport educatiu i accés a l'esport. I tot això es realitza en unes instal.lacions de més de 300 m 2, el centre d'El Salto, i 5.700 m 2, el de tonalitats.
Col.laboració desinteressada
Dels dos centres XICS de Mèxic cal destacar també la gran organització dels menjadors comunitaris, on les mares dels petits col·laboren a diari de forma voluntària en diferents tasques. A més cal remarcar l'ajuda per part d'un gran nombre de voluntaris, fet diferencial respecte a altres XICS de la xarxa que té la Fundació a tot el món.

No hay comentarios: