21/7/09

Avui recordem...

Campionat del Món d'Enduro
El triomf d'Oriol Mena a Mèxic li proclama Campió del Món Junior d'Enduro 2009
Una jornada perfecta va servir al d'Husaberg per a rubricar el títol en Junior i sumar la seva desena victòria de dotze possibles.
Publicat a SoyMotero.net
dilluns 20 de juliol del 2009
No va haver-hi dia de tràmit. A pesar que un quart lloc li valia per a assegurar el seu primer títol de Campió del Món d'Enduro, Oriol Mena va començar la segona i definitiva jornada del Gran Premi Maxxis de Mèxic concentrat com mai i disposat a fer el que millor sap, pilotar al màxim i lluitar fins al final com si de qualsevol altra cita es tractés.
I el resultat no va poder ser més positiu, un nou triomf -el desè en dotze jornades de carrera disputades en el que va de temporada- i el títol assegurat quan encara falten dos grans premis per celebrar.
Així és com el pilot d'Husaberg volia que fos i així va ser, amb una nova demostració de poder i confirmant que aquest any el seu pilotaje ha estat un pas per davant de tots i quants aspirants lluitaven per la corona mundial en la categoria Junior.
Una vegada finalitzada la prova, Oriol explicava que «ha estat una carrera super dura, pel llarga i complicada que era realment i perquè encara se m'ho ha fet més arran de tot el que em jugava. He caigut fins a tres vegades, però encara així pot dir-se que ha anat bastant bé, bé, en realitat molt bé, tenint en compte que he guanyat i he pogut aconseguir alguna cosa que era molt més que un somni. Per fi he assolit aquest mundial i això és el que importa. És una passada! Estic en un núvol!»
Després dels primers instants d'emoció, Oriol va voler agrair el suport de tots aquells que han contribuído a fer possible aquest títol, des dels seus familiars als seus mecànics, passant per tot l'equip i per «tota la gent que ha cregut en mi i m'ha apoyado en els bons i, sobretot, els mals moments. A tots, sincerament i més que mai, un milió de gràcies».
Respecte a l'evolució de la carrera d'ahir diumenge, el jove pilot d'Husaberg va començar guanyant la primera especial, encara que una caiguda en el Motocross Test i una altra en l'Enduro Test li van fer perdre alguns segons. Malgrat això, es va recuperar ràpidament i va enllaçar cinc triomfs parcials en les cinc especials cronometradas següents, de manera que a meitat de la carrera ja treia més de 1,2 minuts a Jeremy Joly, el seu rival més directe en la batalla pel primer calaix del podi i pel mundial. No obstrante, Oriol no es va permetre ni un sol respir fins a la recta final del dia, quan l'abandó de Joly en la vuitena especial li va permetre relaxar-se i centrar-se a controlar la situació. El principal beneficiat de tots aquests esdeveniments va ser el malagueño Víctor Guerrero, que es va col·locar segon a 21,2 segons de Mena i va acabar d'aquesta manera per davant del suec Carl Sjoo, company del barceloní en les files de l'Husaberg Factory Racing Team.
Als seus 22 anys, el pilot de Canyamars (Barcelona) completa amb aquest Campionat del Món Junior un palmarès que pot considerar-se exemplar, en el qual destaquen diversos campionats de Catalunya Senior, un campionat d'Espanya Junior, un campionat d'Espanya Senior, així com un subcampeonato del Món Junior.
Després de la celebració que espera realitzar una vegada torni a Barcelona demà dimarts, Oriol va a disposar d'uns dies de vacances per a començar a preparar el que pot considerar-se una nova etapa de la seva vida: el pas a la categoria Senior, ja que els responsables de l'Husaberg Factory Racing Team han confirmat que disputarà els dos últims grans premis d'aquesta temporada (Grècia, l'últim cap de setmana d'agost; i França, el segon de setembre) com pilot d'Enduro 2, en la qual l'any pròxim seguirà defensant els colors blau i groc





No hay comentarios: