16/7/09

Notícies publicades...

La Generalitat ajorna l'obertura de la delegació a Mèxic per la crisi.
Aquest any es limitaran a reforçar la capacitat de la nord-americana i a obrir la d'Argentina, possiblement després d'estiu



Publicat en La Vantguardia.es
dijous 16 de juliol del 2009
(EUROPA PRESS).- El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, va anunciar avui que la crisi econòmica comportarà ajornar l'obertura de la Delegació a Mèxic, que estava prevista per a aquest any, i va prioritzar per a 2010 obrir una a Rabat (El Marroc) i, si es possible, a Xina.

Ho va avançar en la Comissió d'Acció Exterior i de la UE del Parlament, en la qual va respondre únicament a preguntes del líder del grup popular, Daniel Sirera, i no va intervenir cap altre grup. "Aquest any, les limitacions pressupostàries no ens permeten obrir a Mèxic, pes al fet que era nostra voluntat", va explicar Carod, por el que aquest any es limitaran a reforçar la capacitat de la nord-americana i a obrir la d'Argentina, possiblement després d'estiu.

El delegat es nomenarà en quinze dies. Carod va justificar també l'obertura de la delegació a Rabat, tenint en compte fonamentalment els 300.000 marroquins que viuen a Catalunya i la presència d'empreses catalanes en aquest país.

Aquesta oficina no tindrà funciones estrictament econòmiques, sinó de caràcter culturals i polític-institucionals. Davant l'acusació d'inauguracions "immorals" i de preguntes de Sirera sobre si són necessàries tantes delegacions, Carod va defensar que s'ara quan més necessària la internacionalización, perquè facilita contactes i iniciatives empresarials.

En relació al personal, el vicepresident va dir que, quan les possibilitats pressupostàries ho permetin, reforçaran la presència de personal de les oficines obertes amb almenys un administratiu i un altre amb funciones més tècniques i de premsa.

Va dir també que els delegats cobren, a més del sou que correspon a un director general, un plus de 1.800 euros de mitjana -que varia segons el país on viuen- i la despesa del qual no han de justificar. Els 1.800 euros corresponen al 25 por cent del sou, quantitat que el Govern va fixar basant-se en el que cobren els representants de l'Executiu central en l'exterior.

Es va mostrar visiblement molest quan Sirera va criticar el criteri del Govern per a triar als delegats i li va preguntar por el fet que el seu germà, Apel.les Carod, ocupo aquest càrrec a París (França). Carod va replicar irónicamente: "Ahir vam donar el vist bé al tram final de la llei de llenguatges de signes que serà molt important per a la part de població sorda de Catalunya que ho utilitza per a comunicar-se. Si vulgues, es pot acollir a aquesta, perquè ha fet ostentación d'una sordera infinita. Ha fet una manipulació demagógica del que he dit".

.

No hay comentarios: