9/10/11

Retalls de premsa...




Els paleontòlegs més prestigiosos d'Espanya
mostren el seu interès per Hostalets de Pierola
Els assistents a les 'Jornades de la Societat Espanyola de Paleontologia' han pogut conèixer l'entorn en què es va descobrir el hominoides 'Pau' el 2002




Publicat a La Vanguardia.com
Dissabte 08 d'octubre del 2011


Barcelona. (Redacció) .- Les 'Jornades de la Societat Espanyola de Paleontologia' han visitat Hostalets de Pierola en què han realitzat una excursió a diferents jaciments de la Conca del Vallès-Penedès, de gran riquesa ja que són referents a nivell internacional per al estudi de fòssils de vertebrats de fa entre 15 i 9 milions d'anys.

Les 'XXVII Jornades de la Societat Espanyola de Paleontologia' organitzades per l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, acull a 130 paleontòlegs de tot l'Estat, així com també de Portugal, França, Itàlia, Anglaterra, Argentina i Mèxic.

La visita a Hostalets de Pierola ha permès als participants de la SEP2011 conèixer l'entorn en què es va descobrir el hominoides Pau (Pierolapithecus) el desembre del 2002. Aquesta troballa va representar un punt d'inflexió molt important en la recerca d'homínids fòssils catalans i situa aquest espècimen juntament amb els trobats en altres jaciments de Catalunya com un punt clau per entendre l'evolució dels grans simis antropomorfs i els humans.

Des de l'Ajuntament, que sempre ha estat "molt sensible" a la importància de Pau i de la resta del patrimoni del municipi, s'està treballant en la creació d'un centre paleontològic. Així ho ha fet saber l'alcalde de la localitat, Daniel Vendrell, que ha comentat que el futur museu i centre d'interpretació "ha de ser l'eix vertebrador que generi economia i turisme al municipi, portant d'aquesta manera un valor afegit a l'oferta que pot oferir Hostalets de Pierola ".

Per la seva banda, la regidora de cultura, Marta Casas, ha afirmat que "Hostalets ha d'ocupar el lloc que li correspon a nivell mundial i en el món de la paleontologia. Tenim plans molt ambiciosos per no només difondre les troballes del jaciment, sinó també el tractament dels fòssils descoberts que es realitzaria en el futur Centre Paleontològic ". El principal escull és el finançament i, per això, "s'està treballant i demanant la col·laboració i implicació d'altres administracions i així poder oferir al conjunt de la ciutadania una oferta atractiva i única en el món de la paleontologia".

Els paleontòlegs assistents a les jornades també van visitar els jaciments dels Casots (Subirats) i Sant Sadurní d'Anoia a l'Alt Penedès, l'Abocador de Can Mata a Hostalets de Pierola, a l'Anoia, i el jaciment de Can Llobateres a Sabadell.

No hay comentarios: