15/8/09

Avui és noticia...


Des d'avui a Oaxaca, dos grans del jazz, Ken Basman i Pere Soto




Publicat a Periodismo de Paz. Ciudadanía Express
Dissabte 15 d'agost de 2009

Fortino TORRENTERA O.
Oaxaca. Mèxic. La nit d'aquest divendres inicia una sèrie de presentacions i classes magistrals amb dos grans exponents del jazz reconeguts internacionalment, els guitarristes Kenneth Aaron Basman i Teixidor Pere Soto.

Avui a les 20:00 hores a La Biznaga que es localitza en García Vigil 512, ambdós músics, reconeguts per la seva mestria en l'execució de la guitarra obriran una sèrie de concerts que després continuaran en altres parts de la república.

Les esmentades presentacions continuaran el dimarts 18 agost a les 22:00 hores en El Borgo Jazz, ubicat a Murguía 202; mentre que el 19 i 20 agost a les 23:00 hores en el Col·lectiu Central de Gentilhome 302 en el centre d'aquesta capital.

Simultàniament, el 19 i 20 agost de 11:00 a 14:00 hores donaran una xerrada i una masterclass a la Fonoteca Eduardo Mata annex al Cineclub El Pochote, localitzat en García Vigil 817, Centre Històric
En aquestes classes magistrals compartiran els seus coneixements en estils, tècniques, repertoris, anàlisi de les seves músiques amb discografia i video, així com de Django Reinhardt a Wes Montgomery, amb una quota de recuperació de només 200 pesos.
El talent i experiència de Ken Basman des d'avui a Oaxaca.

La seva talla l'ha portat a compartir l'escenari amb figures com Bob Pearson (saxòfon amb Sinatra). Hank Stampf (Woody Herman) i Randy Bernsen (Joe Zawinul) per esmentar-ne alguns.

Pere Soto és compositor, arranjador, productor discogràfic i per la seva tècnica depurada és considerat un dels més importants guitarristes de jazz, fins i tot catalogat com el successor de Django Reinhardt.
Ha format diferents bandes per diversos països, amb una carrera a nivell internacional des dels anys 80. Amb formació en solfeig, piano, guitarra, banjo, sota elèctric, harmonia, història de la música, contrapunt, formes, instrumentació, harmonia del segle XX.
Ha estat deixeble de Gabriel Breznic en harmonia clàssica i en formes musicals, a l'Escola Zeleste de Barcelona. En 1989 el seu primer disc LP Coincidencies va ser nominat a millor disc de l'any per Nacional-Radi 4.
Ha estat convidat especial en nombrosos esdeveniments jazzístics d'Europa, com el Festival de Jazz Experimental d'Eindhoven (Holanda) al costat de Tom Cora (New York) i Niko Langenhuisen (Amsterdam) va gravar un programa especial per a "Jazz&Co" de TV3, amb el seu grup Pere Soto & Bill Gerhardt Quartet, entre altres participacions. El 2002 va ingressar a l'Associació de compositors de Catalunya. El seu disc més recent és "Swing Gitane".

Els interessats en les classes magistrals, hauran de dirigir-se a la Fonoteca Eduardo Mata, localitzada en García Vigil 817, entrant pel carreró Marcos Pérez o cridar al (951) 514 1194.

No hay comentarios: